Udgivet i Skriv en kommentar

Billig Sofa

Atlanta U-sofa med open-end og chaiselong - 100% okselæder - Højrevendt

Når du skal investere i en ny billig sofa til hjemmet, så er der flere ting som du skal have med i din overvejelse. Skal det f.eks. være en stofsofa eller lædersofa og hvilken farve vil passe ind til resten af indretningen i rummet. 

Vælger du at købe en sofa i læder er der også forskellige typer af læder som du kan vælge. Og for nogle handler det om prisen på sofaen, da en syntetisk lædersofa er billigere end en sofa i ægte læder. 

Nogle sofamodeller kan samtidig også være produceret som en kombination af både ægte læder og med kunstlæder, hvor der ikke er siddeflader. Dette gøres for at holde prisen på sofaen nede i forhold til en sofa, der er med ægte læder på alle flader. Har du en sofa med en kombination af både kunstlæder og ægte læder kan du risikere, at den over tid forandre farve og udseende, der er forskelligt for de to lædertyper. Dette skyldes at ægte læder vil blive naturligt slidt efter års brug, mens de fleste sofaer i kunstlæder beholder deres udseende. Dette afhænger igen af, hvilken type kunstlæder der er brugt, hvor især Skai læder, der er den billigst form for læderlook og samtidig er et plastiklignende materiale ikke vil forandre udseende. 

Thy hjørnesofa med chaiselong, 305 x 210, højrevendt

Billig sofa i kunstlæder

Vælger du en sofa i kunstlæder skal du være opmærksom på, at der lettere vil forekomme ridser og skrammer i din sofa og samtidig har sådan en billig sofa heller ikke samme levetid, som hvis den er i ægte læder. Hvis du er i tvivl om den sofa, som du måske har forelsket dig i, er med ægte leder kan du kan du trykke ned i sofaen og se om læderet rynker. Hvis det holder samme form, så er det en sofa i kunstlæder. Køber du en sofa i en butik kan du altid spørge personalet omkring de forskellige lædertyper, men køber du en sofa brugt, er det altid en god ide at tjekke om læderet er ægte. 

Når du har valgt din nye sofa og skal beslutte, hvor i rummet den skal stå er der et par vigtige detaljer, som du skal have med i din overvejelse. Stil ikke sofaen op af en radiator eller, hvor den kan risikere at få direkte sollys. Begge dele er medvirkende til, at læderet vil famle hurtigt og at læderet vil udtørre og det er ikke en reklamation berettigelse overfor butikken, hvor du har købt sofaen. 

Lys lædersofa

Har du valgt en meget lys lædersofa skal du være opmærksom på, at nye cowboybukser og andre mørke buksetyper kan smitte af på læderet. Derfor er det altid en god ide at vaske det nyt tøj inden du eller andre i familien sætter sig i den lyse sofa. Det kan måske være en smule grænseoverskridende at spørge dine gæster om deres bukser er nye og vasket, når du får besøg. Men et hurtigt spørgsmål om dette kan spare dig for mange frustrationer efterfølgende. Det kan nemlig tage flere måneders slid og mange timers rengøring inden den mørke plet er helt forsvundet og hvis den er trængt meget ned i læderet, så kan du risikere, at pletten aldrig helt forsvinder. 

Dog er det næsten umuligt ikke at få pletter i din sofa en gang imellem og især, hvis du har mindre børn. Når uheldet er ude, så er det en god ide at fjerne dem hurtigt, så de ikke arbejder sig ind i læderet. Dette er især vigtigt, hvis du har en sofa i ægte læder. Pas på med ikke at gribe ud efter det første rengøringsmiddel, som du finder under køkkenvasken og tænker, at det sagtens kan bruges. Du må ikke bruge opvaskemiddel, sulfo eller andre former for husholdningsrengøringsmiddel, når du skal rense din lædersofa. Det udtørrer og ødelægger læderet.

Brug altid naturlige sæbespåner uden parfume, som du har opløst i kogt eller destilleret vand og gnid pletten med en klud. 

Find et stort udvalg af sofaer her.

Den helt rigtige sofa

Lyse lædersofaer vil med tiden tage snavs og skidt til sig og selvom der ikke lige er en stor plet som skal fjernes, er det altid en god ide at holde din sofa ren, så forlænger du samtidig også det flotte udseende, som din sofa havde, da den var ny.  Når du skal gøre din sofa ren, så skal du først tørre den af for støv og her er det en god ide at bruge en klud i mikrofiber eller anden form for blød klud. Herefter kan du så gøre din sofa ren i opløste sæbespåner. 

Efter rengøring kan du bruge en læderpleje, som du smører ud på alle siddeflader. Det ikke bare forlænger levetiden, men gør også at din sofa bliver som ny at sidde i igen. De fleste butikker, som sælger møbler har også et udvalg af læderpleje og det er en god ide, at tage købe sådan en med hjem, samtidig med købet af din nye sofa. Så du netop kan bibeholde nydelsen af en ny og lækker sofa i mange år. 

Find din nye sofa herunder:

  1. 2 personers sofaer
  2. 3 personers sofaer
  3. Hjørnesofaer
  4. Chaiselong sofaer
  5. Modul sofaer
  6. Lædersofaer
  7. U-sofaer
  8. Sofasæt
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.