Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan designer du din næste sofa

billige sofasæt

En sofa kan være en stor investering til dit hjem, så det er en god ide at overveje din næste sofa grundigt. Sofaen er fokuspunktet i din stue, så størrelse form, farve og materiale er alt sammen ting, som du skal tage stilling til. Her kan du finde hjælp til, hvordan du vælger din næste sofa.

Når du er på udkig efter nye møbler, er din indretning et vigtigt redskab i dit valg. At have overvejelser om din nuværende og fremtidige indretningsstil er en god måde at holde stilen derhjemme sammenhængende. Det er dyrt at skifte alle ens møbler ud, men man kan sagtens have det samme møbel til at fungere i forskellige æstetikker. Hvis du gerne vil arbejde mod en ny indretningsstil i dit hjem, så kan det være en god ide at vælge din næste  sofa, som passer til den. Hvis du ikke har drømme om at udskifte alle møbler i din stue, så vil en sofa, som passer ind være det oplagte valg. Her kan du overveje at eksperimentere med teksturer og farver, som vil passe sammen med resten af dine møbler.

Størrelse 

Sofaen er fokuspunktet i stuen, men derfor behøver den ikke fylde det hele. Man kan finde sofaer i næsten alle størrelser, så det er muligt at finde en, som passer ind, så der også er plads til andet i din stue. Mange nyder at have plads til ekstra opbevaring i stuen, så man kan have brætspil, batterier eller ekstra tæpper tæt på. Inden du vælger en sofa, er det vigtigt at finde målebåndet frem. På den måde slipper du for at bære en sofa ind for at finde ud af, at der ikke er plads. At lave de nødvendige mål inden, kan også give dig muligheden for at få så stor en sofa som muligt. En vej til at finde de rette proportioner til din sofa er ved at bruge tredelsreglen. Den går ud på, at din sofa skal fylde 2/3 af væggen bag i længden. Du kan bruge samme regel, når du skal finde et sofabord til din sofa. Her kan du gå efter 2/3 af sofaens længde, når du skal finde længden på dit sofabord. Hvis din sofa har chaiselong, så skal du gå efter 1/3 i længde til dit sofabord. Udover længden af rummet, så er det også en god ide at overveje størrelsen af din familie. Det er rart at der er plads til alle, når I ser film sammen i stuen, eller at der er plads til gæster, uden man skal hente en spisebordsstol ind.

Find et stort udvalg af sofaer her.

Form på din næste sofa

Formen af din næste sofa kan være et fantastisk redskab til at fylde rummet ud. Hvis du har en stor stue med masser af gulvplads, så kan en chaiselong være godt til at give noget fylde samtidig med at give ekstra komfort, når du sidder i sofaen. Der findes et hav af forskellige former og designs, når det kommer til sofaer. Nogle af de mest populære er hjørnesofaer, hvor enden enten kan være lukket eller åben med en chaiselong. Du kan også vælge en modulsofa, hvor du selv kan bestemme længden og formen med moduler. Det kan være en god måde at skræddersy din næste sofa i størrelsen efter rummet, selv hvis du flytter i ny bolig. Derudover skal du også overveje sædedybden. En bredere dybde vil give dig en flydersofa, hvor du kan ligge ned og flyde ud efter en lang arbejdsdag. Hvis du gerne vil have en sofa, hvor du kan side oprejst, så er en kortere dybde mere oplagt.

Vare

De forskellige materialer

Når du har bestemt størrelsen og formen på din sofa, så er farve og stof det sidste, som du skal tage stilling til. Mange vælger at gå efter en neutral farve, som er nem at indarbejde i deres indretning. Lyse sofaer er gode, hvis du gerne vil have dem til at flyde mere ind i indretningen, men du kan også gøre din sofa til fokuspunktet ved at vælge en mere skrigende eller mørk farve. Derudover skal du også overveje, om du er mest til læder, naturlige eller syntetiske tekstiler.

Læder

Læder er et klassisk materiale til en sofa. De karakteristiske Chesterfield-sofaer skriger elegance og luksus, men passer de til dig? Læder er et holdbart materiale, som kun bliver pænere med årene, men de kan være ubehagelige om sommeren, når det er varmt.

Naturlige tekstiler

Sofaer lavet i bomuld, hør eller uld kan give et let udtryk til sofaen. Fordi naturlige tekstiler som regel er mere åndbare, vil de give en behagelig sofa – selv i sommervarme. De er nemme at holde rene gennem dampning, men vil også være mere modtagelige mod pletter.

Syntetiske tekstiler

Selvom syntetiske stoffer ikke lyder som det mest luksuriøse valg, så er de både praktiske og økonomiske. Syntetiske tekstiler som polyester er både resistente mod pletter og mere slidstærke.

Find din næste sofa herunder:

  1. 2 personers sofaer
  2. 3 personers sofaer
  3. Hjørnesofaer
  4. Chaiselong sofaer
  5. Modul sofaer
  6. Lædersofaer
  7. U-sofaer
  8. Sofasæt
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.