Udgivet i Skriv en kommentar

Sofa og sofaer

sofa

Sofaer er noget som de fleste mennesker nødigt vil undvære. At kunne slænge sig, når man kommer træt hjem fra arbejde eller kunne invitere sine gæster til at sidde blødt efter en god middag kan være meget værd, og en sofa er derfor en del af de fleste menneskers hjem.

En sofa har både ryg- og armlæn og er som oftest fremstillet af bløde materialer, man kan sidde eller ligge behageligt i. Når man har gæster eller familien er samlet foran fjernsynet lørdag aften, er det oplagt at sidde i sofaen, mens hvis man er alene kan man benytte sig af muligheden for at slænge sig i sofaen, når man vil læse, se TV eller måske se, hvad der sker på Facebook.

Her skal vi se nærmere på forskellige aspekter omkring netop sofaer, så læs med her, hvis du for eksempel står og skal købe din første sofa, vi giver dig gode råd om sofaer.

Himolla 6902 sofa i sort læder - Justerbar ryg og skammel - 2 pers.

Her kan du købe sofaer

Men hvor køber man en sofa? Alle møbelforretninger med respekt for sig selv sælger sofaer, netop fordi en sofa er så vigtig en del af et hjem. Sammen med seng, spisebord og stole er sofaen det møbel, man skriver øverst på sin liste, når man skal ud at købe møbler til sit nye hjem.

Også i flere af de store supermarkedskæder kan det være muligt at købe en sofa, lige som de kan bestilles mange steder på nettet. Hvis man går ind for genbrug, kan man gøre et godt køb på for eksempel Den Blå Avis, hvor mange velholdte sofaer søger nyt hjem. Her kan der være mange penge at spare fremfor at købe en helt ny. Man kan også være heldig at finde en designersofa, som for længst er udgået og ikke er til at købe mere fra ny, og i mange tilfælde er der tale om fine, gode varer, som de tidligere ejere har passet godt på.

Find et stort udvalg af sofaer.

Fra få tusind til en mindre formue

Prisen på en sofa kan variere meget, afhængig af model, kvalitet og forretningen, man køber den i. Fra ny kan en sofa koste alt mellem få tusind kroner til flere hundrede tusinde. I et lavprisvarehus med boligindretning kan man købe en meget billig sofa, og det kan være en udmærket løsning til det lille budget, for eksempel til ham eller hende, der lige er flyttet hjemmefra og skal i gang med at skabe sit eget hjem. Hvis man ikke er helt sikker på sin stil endnu, kan det være fint at starte med en simpel, billig sofa og senere opgradere til en bedre og flottere.

Hvis man derimod er sikker på sin stil og ønsker kvalitet og design, kan man hurtigt komme af med 50.000 kr. eller mere, hvis der er tale om helt specielle modeller af kendte designere og af kostbare materialer. Her er der tale om udsøgt kvalitet og som er designgenstande i sig selv. Imellem disse to poler findes der et bredt udvalg af sofaer i mellemklassen, og her kan man få en både flot, behagelig og funktionel sofa til mellem 5.000 og 10.000 kr.

Stof eller læder

Sofaer findes i mange afskygninger. Ofte kategoriserer man sofaer ud fra størrelsen, og de fleste sofaer er to- eller trepersoners. Herudover findes der i dag også de populære sofaer med puf-afslutning, som især er i høj kurs hos børnefamilierne, hvor de små kan tumle og lege på puffen, eller hvor man blot kan sætte sig ned et øjeblik. På puffen kan man også strække benene ud, så man kan ligge ned, selvom andre også sidder i sofaen.

Sofaer føres i flere forskellige materialer, og her er stof og læder de førende. Tidligere var lædersofaer meget populære, men de seneste årtier er de blevet overhalet af sofaer i kraftigt lærredsstof eller uld. Stofsofaer findes i mange forskellige farver og mønstre, og her ser mørk grå i disse år ud til at dominere.

Hvilken skal man købe?

Hvilken sofa man skal købe, afhænger af flere forskellige faktorer. Hvis man har små børn, kan det være hensigtsmæssigt med en billigere sofa, som kan udskiftes, når børnene er blevet store. Også stuens øvrige design bør tages med, samt hvor mange mennesker, der skal kunne sidde i sofaen og hvilken type betræk, man kan lide.

Find den sofa du leder efter herunder:

  1. 2 personers sofaer
  2. 3 personers sofaer
  3. Hjørnesofaer
  4. Chaiselong sofaer
  5. Modul sofaer
  6. Lædersofaer
  7. U-sofaer
  8. Sofasæt
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.