Udgivet i Skriv en kommentar

Sofa-surfing: Lav din egen Daybed

sofa

Hvad gør man som en fattig studerende, hvis man lige er flyttet ind i sin nye lejlighed, og står og mangler en ny sofa, men budgettet rækker ikke længere end til ostemadder og pasta med ketchup?

Der er ikke meget hjem over et hjem uden en sofa, og derfor skal du naturligvis også have en – også selvom du må finde en alternativ løsning til Ilva. Med lidt kreativitet og gåpåmod kan du komme langt med do-it-yourself-løsninger, det er bare på med arbejdshandskerne og måske en enkelt tur eller to i Bauhaus!

Byg-selv-sofa

Der er mange gode alternative og budgetvenlige løsninger til de relativt dyre sofaer, du finder i Ilva eller hos andre møbelforhandlere. En af disse er for eksempel, at du kan vælge at bygge din egen. Vælger du at bygge din egen sofa, lærer du faktisk ikke kun at bygge en sofa, men måske også en smule om dine kreative evner.

Hører vi ordet sofa, tænker vi straks på dens traditionelle indretning, med moduler og chaiselong. Men hvorfor have en sofa som alle andre, når man kan bygge en selv? Har du mod på det, kan det være ekstremt underholdende og ikke mindst berigende at bygge sin egen sofa.

Hjemmelavet Daybed

Hvis du vælger at bygge din egen sofa, anbefales det, at du begiver dig ud i en såkaldt Daybed. En Daybed kan både fungere som en sofa men også som en ekstra soveplads, når du har vennerne på besøg.

Mål, tegn og skær

Hvis du vil lave en Day-bed, skal du starte med at beslutte, hvor stor den skal være, og hvor i rummet den skal placeres. Når du har taget målene på sengen, bør du lave en tegning. Du har nu friheden til at skabe præcis den type Daybed, som passer til dig.

Du kan vælge at bygge din Daybed i massivt træ eller ud af mdf-plader. I de fleste trælaster eller byggemarkeder kan du få personalet til at skære dit træ eller dine plader til, så du ikke skal stå og bakse med det derhjemme. Det kræver desuden ofte også det rette værktøj, hvis du vil have målene skåret korrekt.

Ben eller sokkel

Ønsker du et minimalistisk udtryk, kan du vælge at efterlade din Daybed med et flyvende udtryk ved brug af sofaben. Forsøger du derimod at stræbe efter et indbygget udtryk, kan du smide mdp-pladerne på din Daybeds sider, så de går ned til gulvet – lidt ligesom du ville gøre det med en sokkel.

Uanset hvad bør du lave et skelet, som din Daybed hviler på, der sikrer, at den ikke falder sammen, når du sætter eller lægger dig i den. Vil du være rigtig kæk, kan du faktisk lave sengen ud af en gammel trædør, som benyttes i stedet for mdf-pladerne.

Spice-up din Day-bed

Når du først har samlet din seng, er det på tide at give den et helstøbt udtryk. Her kan du for eksempel vælge at male sengen. Gør du dette, bør du benytte dig af en stærk maling, der ikke krakelerer. Det anbefales derfor, at du benytter dig af en maling med høj glans.

Et af de mest geniale tricks, der også følger med kreationen af sin egen Daybed er, at du kan smide hjul på sengen. På denne måde bliver sengen også ekstremt let at flytte rundt i rummet. Hjulene kan du skrue direkte op i pladerne, hvad end om du vælger at gå med massivt træ eller mdf.

Find et kæmpe udvalg af sofaer her

Sådan laver du din egen madras

Nu til det bløde. Du skal naturligvis også have en madras til din Daybed, og denne kan du også sagtens selv lave. Hvis du laver din Daybed i standardmål, vil du sandsynligvis have held med at finde en skummadras, der passer til dine mål. Har du dog valgt at lave din helt egen størrelse, kan du købe en skummadras, som kan skæres til med en hobbykniv.

Når du har skåret skummadrassen til sådan, at den passer til din Daybeds mål, skal du have fat i det stof, som du ønsker at polstre madrassen med. Også her har du friheden til selve at vælge, hvilket udtryk din Daybed skal have med hensyn til mønstre og farver.

Sy dit eget betræk

Det kan være lidt af en udfordring at sy sit eget betræk, men ikke umuligt. Det anbefales dog, at du benytter dig af en symaskine, da det ellers vil tage meget lang tid at sy i hånden. Har du ikke den store erfaring med en symaskine, kan du også sagtens få et firma til at lave polstringen til dig.

Vælger du denne løsning, er du også helt sikker på, at målene er korrekt og at polstringen bliver lavet ordentligt. Det koster som regel ikke synderligt meget at få lavet polstringen hos et firma, men vil under alle omstændigheder være billigere, end hvis du købte en helt ny sofa.

Find din næste sofa herunder:

  1. 2 personers sofaer
  2. 3 personers sofaer
  3. Hjørnesofaer
  4. Chaiselong sofaer
  5. Modul sofaer
  6. Lædersofaer
  7. U-sofaer
  8. Sofasæt
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.